MENU RESTAURACJI Reymonta 19
PRZYSTAWKI
Pierożki z wolno gotowaną karkówką wołową, oliwa z tymiankiem, topinambur,
karmelizowane marchewki
Dumplings with slow-cooked beef neck, thyme oil, Jerusalem artichoke, caramelised carrots
45 PLN
Tatar siekany z dojrzewającej polędwicy wołowej, rydze piklowane, cippolini, wsabi, rukola
Matured beef tenderloin - chopped tartare, pickled saffron milk cap, cippolini, wasabi, arugula
48 PLN
Krewetki tygrysie, przegrzebki, mus gruszka-pietruszka, szpinak, oliwka pietruszkowa
Tiger prawns, scallops, pear-parsley mousse, spinach, parsley oil
59 PLN
Deska wędlin własnego wyrobu (200g) – szynka, polędwiczka wieprzowa,
boczek i schab dojrzewający, chleb wiejski,
Platter of home-made meats (200 g) - ham, pork tenderloin, bacon
and ripened pork loin, country bread, fried spread
45 PLN
Deska wędzonych ryb (200g) – łosoś, halibut, pstrąg, makrela,
pomidor suszony, limonka, oliwki, chleb wiejski
Platter of smoked fish (200 g) - salmon, halibut, trout, mackerel,
sun-dried tomato, lime, black olives, country bread
55 PLN
Bruschetta – humus z pomidormi i bursztynem, duxelles z anchois, ser koryciński, caprese
Bruschetta - hummus with tomatoes and Bursztyn cheese, duxelles with anchovies,
Koryciński cheese, caprese
32 PLN
Chrupiący boczniak, świeże sałaty, avocado, granat, kiszona limonka, oliwa lniana z grzybami
Crispy fried oyster mushrooms, fresh greens, avocado, pomegranate,
pickled lime, linseed oil with mushrooms
35 PLN
Sałata Nicejska – grillowany tuńczyk, świeże sałaty, jajko, pomidor, oliwki,
szalotka, balsamico z miodem
Nicoise Salad - grilled tuna, fresh lettuce, egg, tomato, olives, shallots,
balsamico with honey
38 PLN
ZUPY
Żurek – zakwas z mąki żytniej, bekon, biała kiełbasa, czosnek, podgrzybek, majeranek
Sour rye soup - levain made from rye flour, bacon, white sausage,
garlic, bolete mushrooms, marjoram
31 PLN
Zupa wegetariańska, boczniaki z warzywami julienne, pomidory z imbirem i majerankiem
Oyster Mushrooms - vegetarian soup with julienne vegetables,
cooked in tomatoes with ginger and marjoram
31 PLN
Cebulowa – tradycyjna zupa francuska, grzanka z serem
Onion soup - traditional French soup, croutons with cheese
30 PLN
DANIA GŁÓWNE
Strojnik – filet z ryby księżycowej, panierka z suszonymi pomidorami, salsefia, szpinak, jarmuż
Moon fish, coated with sun-dried tomatoes, salsify, spinach, kale
84 PLN
Schab – kotlet z kością, opiekane ziemniaki puree z selerem, kapusta zasmażana,
chrupiąca marchewka
Pork loin - long bone cutlet, roasted potatoes and celery puree,
fried cabbage, crispy carrot
64 PLN
Kaczka pieczona po poznańsku z jabłkami i majerankiem, modra kapusta, wielkopolskie pyzy
Poznań roasted duck with apples, red cabbage, Greater Poland (regional) pyzy
1/2 85 PLN
/
1/4 60 PLN
Burger, wędzony kurczak, panierowany cheddar, rzymska, chutnej kapusta modra -
śliwka, grillowany pomidor
Burger, smoked chicken, breaded cheddar, romaine lettuce, chutney
plumred cabbage chutney, grilled tomato
52 PLN
T-Bone stek – rostbef i polędwica wołowa oddzielone kością, pieczony ziemniak z twarożkiem, karmelizowana brukselka, orzech laskowy
T-Bone steak - bone separated roast beef and sirloin, roast potato with cottage cheese,
caramelised Brussels sprouts, hazelnut
139 PLN
Risotto arborio, leśne grzyby, rukola, bursztyn, chips
Risotto arborio, forest mushrooms, arugula, amber, chip
49 PLN
POLSKIE SKARBY KULINARNE
A TREASURE OF POLISH CUISINE
Policzek wołowy wędzony zimnym dymem, duszony w czerwonym winie, plendze,
marchew z imbirem, wędzona czerwona papryka, seler w palonym maśle
Beef cheek smoked with cold smoke, stewed in red wine, potato cakes, carrots
withginger, smoked red peppers, celery in roasted
64 PLN
DESERY
Gruszka w winie, kruszonka z pomarańczy, karmel, sól, zielona herbata
Pear in wine, orange crumble, caramel sauce with salt, green tea
29 PLN
Crème brûlée
Crème brûlée
25 PLN